Ai o IMUNITATE BUNA daca ai o dieta preponderant ALCALINA

Astfel esti ferit de impactul agentilor patogeni: virusi, bacterii, fungi, paraziti intestinali, etc

-Scorul PRAL al alimentelor-

Doctorul Robert Morse clasifică alimentele în două mari clase: alimente care produc reacţii acide în organism şi alimente care produc reacţii alcaline.

Alcalinitatea este cel mai mare agent de detoxificare a organismului, astfel că alimentele care produc alcalinitate vor detoxifica organismul, iar un organism eliberat de TOXINE, “ are timp” si pentru a-si fortifica IMUNITATEA, si nu numai.

Cu cât un aliment determină prin ingerare o alcalinitate mai ridicată, cu atât detoxificarea este mai profundă.

Fructele sunt un exemplu de alimente care determina mediu intern alcalin.
Vegetalele cu frunze verzi sunt recunoscute ca fiind cele mai alcalinizante pentru corp. Frunzele verzi sunt cea mai bună sursă de minerale alcaline, acestea având si un conţinut ridicat de fibre vegetale cu rol de a curata mucoasa intestinala, deci de a avea o flora intestinala buna, ceea ce determina in mare masura o IMUNITATEA CRESCUTA.

Iar pentru usurinta in a intelege acest aspect, in general, TOT ceea ne ofera NATURA, in forma cat mai cruda, cu cateva exceptii in ceea ce priveste consumul in forma cruda, gen: leguminoasele, ESTE ALCALINIZANT, si FOARTE SANATOS.

Dieta zilnica ar trebui să conţină în proporţie de cel puţin 60-70% alimente care produc alcalinitate interna.

Pentru a ştii mai exact cum acţionează fiecare aliment în parte, îţi prezint tabelul alimentelor cu indicele PRAL.
Indicele PRAL conţine informaţii utile referitor la modul în care alimentele sunt metabolizate, alcaline sau acide, în timpul digestiei.

Principiile de combinare a alimentelor trebuie respectate cu cat mai mare strictete pentru ca determina si ele modificarea calitatii alcaline a alimentelor care au aceasta calitate initiala. Insa aceasta este tema unei viitoare PICATURI DE SANATATE.

Tabelul include o listă de 114 alimente şi scorul PRAL al fiecăreia. 
Un scor PRAL NEGATIV înseamnă că alimentul este alcalin.
Un scor PRAL POZITIV înseamnă că alimentul este acid.
Un scor PRAL NEUTRU înseamnă că alimentul este neutru.

Alimente Scor PRAL
Carne şi derivate din carne  9.5
Carne de vită macră 7.8
Pui 8.7
Conserve de carne 13.2
Cârnăciori 6.7
Mezeluri din ficat 10.6
Şuncă, parizer 10.2
Carne de porc macră 7.9
Grătar 8.8
Salam 11.6
Carne de curcan 9.9
File de mânzat 9
Carne de peste 7.9
File de cod 7.1
Haddock 6.8
Păstrăv 10.8
Lactate şi ouă 
Lapte 1
Brânză slabă 8
Brânză grasă 23.6
Lapte bătut 0.5
Caşcaval 26.4
Brânză Cottage 8.7
Smântână 1.2
Ou întreg 8.2
Albuş de ou 1.1
Gălbenuş de ou 23.4
Caş 19.2
Îngheţată 0.6
Lapte neprocesat 1.1
Lapte pasteurizat 0.7
Parmezan 34.2
Brânză procesată 28.7
Iaurt cu fructe 1.2
Iaurt cu fructe slab 1.5
Zahăr şi dulciuri  4.3
Ciocolată cu lapte 2.4
Miere -0.3
Tort 3.7
Marmeladă -1.5
Zahăr alb -0.1
Legume -2.8
Sparanghel (asparagus) -0.4
Broccoli -1.2
Morcovi -4.9
Conopidă -4
Salata -5.2
Andive -2
Castravete -0.8
Vinete -3.4
Praz -1.8
Salata verde -2.5
Ciuperci -1.4
Ceapă -1.5
Ardei -1.4
Cartofi -4
Ridiche -3
Spanac -14
Suc de roşii -2.8
Roşii -3.1
Dovlecel -2.6
Fructe, nuci şi sucuri  -3.1
Suc de mere -2.2
Mere -2.2
Caise -4.8
Banane -5.5
Coacăze negre -6.5
Cireşe -3.6
Suc de struguri -1
Alune de pădure -2.8
Kiwi -4.1
Suc de lămâie -2.5
Suc de portocale -2.9
Portocale -2.7
Piersici -2.4
Alune 8.3
Pere -2.9
Ananas -2.7
Struguri -21
Căpşuni -2.2
Nuci 6.8
Pepene verde -1.9
Produse făinoase
Pâine 3.5
Făină 7
Tăieţei, paste 6.7
Pâine din porumb şi secară 4
Pâine din secară 4.1
Pâine cu mix de cereale şi grâu 3.8
Pâine din făină 1.8
Fulgi de porumb 6
Biscuiţi din secară 3.3
Tăieţei cu ou 6.4
Ovăz 10.7
Orez maro 12.5
Orez alb 1.7
Făină de secară 5.9
Spaghete albe 6.5
Spaghete din cereale integrale 7.3
Făina de grâu 8.2
Legume  1.2
Fasole verde -3.1
Linte 3.5
Mazăre 1.2
Grasimi si uleiuri  0
Unt 0.6
Margarină -0.5
Ulei de măsline 0
Ulei de floarea soarelui 0
Băuturi 
Băuturi alcaline concentrate -1.7
Băuturi alcaline slabe 0
Bere la draft -0.2
Bere blondă 0.9
Bere neagră -0.1
Coca-Cola 0.4
Cacao -0.4
Cafea -1.4
Apă minerală -1.8
Vin roşu -2.4
Ceai -0.3
Vin alb -1.2

Acest tabel este adaptat după studiul Remer şi Manz.

Fiecare scor PRAL măsoară porţia de 100 grame.

Iata cateva dintre beneficiile dietei alcaline, aşa cum au fost demonstrate de un studiu publicat în Journal of Environmental and Public Health:

  • Fructele şi legumele recomandate în dieta alcalină reglează raportul potasiu/sodiu din corp, îmbunătăţind sistemul osos si nu numai. Acest lucru se datorează faptului că excesul de sodiu din dietă duce la hipertensiune şi osteoporoză, iar potasiul temperează efectele sodiului.
  • Consumul de proteina animala din dietă(carne, lactate, oua) poate duce la pierderea densităţii osoase, dar dacă este bine compensat printr-un consum de alimente alcaline, nu produce atat de mari “ravagii”
  • Dieta alcalină ajută la menţinerea masei musculare, ceea ce determina o buna oxigenare intrcelulara, prin urmare suntem feriti de temutele boli, gen cancer.
  • Un mediu alcalin ajută la mărirea nivelului hormonului de creştere(deci procesul de REGENERARE este in plina si optima desfasurare, atât la copii, la adulti si batrani).
  • Nivelul de absorbtie si de utilizare al vitaminelor si mineralelor este maxim, astfel organismul este corect alimentat pentru miile de procese bio-chimice pe care le desfasoasa in fiecare secunda

Beneficiile sunt multiple, insa aceasta, de cele mai multe ori este treaba specialistilor in acest domeniu, ceea ce este bine sa urmaresti tu, este DOAR STAREA DE BINE pe care o dobandesti dupa doar cateva zile de consum mare de alimente cu potential ALCALIN pentru corp.

Iti doresc muuuuulta sanatate, ca-I mai buna decat toate.