Reiki

Ce este aceasta terapie?

Cuvântul japonez „REIKI” înseamnă „energie vitală (ki) de provenienţă spirituală (rei)”.
În Occident s-a popularizat denumirea de „energie universală”, pe care am preluat-o şi noi.
Energia REIKI este o energie de natură necunoscută ştiinţei actuale, dar care există şi se manifestă în mod clar prin efectele sale benefice asupra fiinţei umane.

REIKI este ştiinţa şi arta utilizării energiei universale în beneficiul propriu şi al celorlalţi. Cu ajutorul ei vrem să înfrumuseţăm natura şi viaţa, vrem să curăţim oamenii de relele pe care ei le suportă, le gândesc şi le fac.

Energia universală vine din Cosmos şi ne străbate pe toţi, dar unii o receptează mai mult, iar alţii mai puţin. Printr-un tratament REIKI se restabileşte circulaţia normală a energiei în organism şi se completează necesarul de energie curată. Energia universală inundă, diluează energia uzată şi o împinge pe traseele energetice, eliminând-o din corp.

Reiki este o metodă naturală de vindecare a trupului, sufletului şi minţii, întrucât energia universală acţionează benefic asupra tuturor nivelelor energetice ale omului (fizic, eteric, astral, mental, cauzal).

Ştiinţa utilizării energiei universale exista din vechime, dar ea s-a pierdut de-a lungul veacurilor.

Metoda REIKI, aşa cum o cunoaştem astăzi, a fost redescoperită la începutul secolului XX în Japonia de către călugărul şi doctorul MIKAO USUI în urma studiului profund al unor vechi scrieri şi a unei intense practici meditative.

Între energia corpului uman-animal şi Energia Universală Luminoasă, numită Reiki, există o deosebire esenţială. Energia Universală Luminoasă vine de la Sursa Supremă Infinită, numită DUMNEZEU, este curată, nepoluată şi nepericuloasă, este binefăcătoare oricui, oricând şi oriunde.

centru reiki bucuresti
reiki bucuresti

Energia emisă de corpurile umane, animale, vegetale şi minerale este impură pentru că ele stau lângă suprafaţa Pământului, trăgând de la acesta emisiile nocive ce vin de pretutindeni. Ele sunt dotate cu magnetismul specific solului terestru, devenind şi ele surse de emisie sau absorbţie magnetică. Astfel, este uşor de înţeles de ce majoritatea oamenilor au corpul bolnav, energia murdară, putredă, emisia energetică distorsionată, aura pătată, asimetrică, la unii chiar cu uşoare perforaţii. Deducem că nici celelalte fiinţe de pe Pământ, sau obiectele, nu pot fi pure în cel mai înalt grad. Este necesară, aşadar, o Putere însufleţitoare pentru toţi şi toate, care să menţină viaţa şi să cureţe, pe cât posibil, ceea ce este murdar pe Pământ şi în Univers. Aceasta este Energia Universală Luminoasă Reiki.

Energia Universală vine din Cosmos şi străbate pe toată lumea, dar unii o receptează mai mult, iar alţii, mai puţin. Cei care au blocaje energetice în corpul lor sunt prea puţin permeabili la acţiunea Energiei Universale.

Tratamentul Reiki

Palmele se aplică întotdeauna direct pe bolnav, nu deasupra lui. Dacă pielea transpiră sau este bolnavă, se foloseşte îmbrăcămintea sa sau bucăţi de pânză ori şerveţele. Ţinând mâinile la distanţă, pielea se încălzeşte, dar aceea nu este adevărata terapie REIKI. REIKI înseamnă vindecare cu mâinile prin atingerea directă a pielii sau a hainelor pacientului. Cei care tratează cu mâinile depărtate de corp fac o transmitere incompletă a energiei universale REIKI ce emană din mâinile lor.

Când testezi bolnavul, fii atent la semnalele emisiei sale energetice, care pot fi înşelătoare pentru diverse simptome. De exemplu, poţi simţi înţepături în caz de infecţii, suprasolicitare nervoasă, reumatism, boli de inimă şi toate bolile unde este vorba de o supraaglomerare a celulei umane cu energie malefică. Vei trimite bolnavul la medic înainte de a începe tratamentul pentru a-i stabili diagnosticul. Este bine ca el să-şi facă analize complete înainte de a începe terapia REIKI. Să fii cu grijă când simţi o răceală ca de gheaţă, căci acolo este un focar de infecţie acută, ce degenerează în cancer. Nu interveni acolo cu REIKI, pentru că încălzirea locului înseamnă amplificarea numărului de celule bolnave şi extinderea bolii. Bolnavii de cancer vor fi trimişi la medicul specialist. Numai după dispariţia tumorii canceroase reikistul poate interveni pentru ameliorarea sănătăţii.

Nu ai voie să intervii la: cancer, declanşat şi observat pe cale medicală; hepatită cronică sau acută; tuberculoză de toate formele; rinitele alergice rebele la orice tratament; tumori cerebrale; afecţiuni maligne; inima care a avut preinfarct sau infarct miocardic; candidoze; infecţii cu stafilococ; sifilis în orice stadiu; boli de piele transmisibile. Nu vei reuşi să vindeci SIDA. Fereşte-te de bolile virale, căci te poţi îmbolnăvi şi nu le poţi trata ! Lasă-le să se vindece şi apoi vei interveni pentru restabilirea sănătăţii.
Prin terapia REIKI se pot vindeca: bolile de inimă, dacă n-au existat manifestări de preinfarct sau infarct; boli de piele necontagioase; orice fel de boli de nervi, cu excepţia alcoolismului cronic; tumorile necanceroase pot fi foarte bine vindecate prin REIKI corect aplicat; toate bolile digestive; toate bolile ginecologice, în afară de cele canceroase şi cele contagioase; toate formele de reumatism; dereglări circulatorii neprovocate de infarct; toate bolile de ochi, în afara celor contagioase; se restabileşte activitatea întregului sistem endocrin; bolile psihice ca astenia nervoasă, schizofrenia şi paranoia în faza incipientă; foarte bine reacţionează sindroamele neuro-vegetative. Nu vei putea trata alcoolicii ! Pe toată durata efectuării tratamentului, pacienţii nu vor consuma nici o picătură de alcool. Alte contraindicaţii alimentare nu sunt.
Terapeutul stabileşte numărul de şedinţe necesar după gravitatea bolii şi reacţia pacientului. În mod normal, este indicată o şedinţă la 2 zile. Şedinţele zilnice sunt foarte eficiente şi se vor face când este posibil. La bolile de piele se fac atâtea şedinţe până când vor dispare erupţiile şi apoi încă 1-2 şedinţe, pentru uscarea cicatricelor. La bolile digestive, numărul este variabil după gravitatea bolii, vechimea ei şi reacţia organismului. Şedinţele vor dura până la dispariţia simptomelor. Bolile de nervi şi cele psihice se tratează mult mai greu decât cele organice. Chiar dacă pacientul se simte mai bine sub tratament, după încetarea sa manifestările patologice pot reîncepe. Nu sunt suficiente 10 şedinţe, ci sunt necesare cel puţin 15-20 şedinţe, din 2 în 2 zile. Se face pauză 1-2 luni şi se recheamă pacientul pentru o nouă serie de şedinţe.În cazul nodulilor, se fac atâtea şedinţe până când aceştia se retrag. Evoluţia bolii se opreşte sub tratament şi stagnează la încetarea lui, dar boala nu dispare decât continuând tratamentul până la retragerea nodulilor. Bolile de ochi se tratează foarte greu, iar reacţia pacientului diferă de la caz la caz. Se va insista asupra locului bolnav până la vindecarea afecţiunii.
Fiecare şedinţă va începe cu poziţile pentru cap. Dacă nu este absolut necesar, se vor elimina cele pentru ochi şi gât. În orice afecţiune se aplică palmele pe locul bolnav sau dureros, se ţin 15-45 minute în acelaşi loc, în funcţie de gravitatea afecţiunii şi de puterea vindecătorului. Şedinţa se încheie cu o nouă aplicare a mâinilor pe creştet şi la ceafă, pentru echilibrarea nervoasă a bolnavului. Se va folosi simbolul CHO KU REI la început şi la sfârşit, de câte 3 ori. Este util şi semnul crucii deasupra capului pentru închiderea din punct de vedere energetic a chakrei superioare, pentru ca omul să nu fie prea receptiv la orice influenţă exterioară.
Îngrijirea reikistului. Este contraindicată aplicarea palmelor pe o rană sau o zonă infectată. În acest caz, se va acoperi zona cu o pânză sau hârtie, iar imediat după tratament, mâinile se vor spăla cu apă şi săpun. Este contraindicată efectuarea tratamentului când vindecătorul este foarte răcit sau are o criză dureroasă de altă natură. Simptomele sale pot trece la pacient. Este obligatoriu auto-tratamentul zilnic, câte 2 minute pentru fiecare aplicare pe zonele principale ale corpului. Nu se impune un anumit regim de viaţă, însă se impune restricţia asupra consumului de alcool. Se poate bea cafea sau ceai tare, dar nu în exces. Dacă reikistul simte nevoia de carne, poate să o consume, căci la el digestia este foarte intensă şi reziduurile alimentare nu mai sunt toxice (se produce o auto-purificare a tuturor resturilor eliminate de organism). Se impune o viaţă sexuală normală, fără excese sau abstinenţă prelungită care ar deregla sistemul energetic al vindecătorului, cu repercusiuni asupra mentalului pacientului. Dacă terapeutul consumă carne, peşte, fructe de mare, se impun anumite zile de post alimentar, pe care le alege fiecare după cum simte nevoia.
Utilizarea cristalelor este o întreagă ştiinţă, care necesită un studiu îndelungat cu maeştri competenţi. Utilizarea incorectă poate fi dăunătoare sau ineficientă.În terapia REIKI, utilizarea cristalelor este foarte benefică dacă este aplicată cu ştiinţă, conform cu calitatea cristalelor deţinute de terapeut. Astfel, cristalul cu un vârf se orientează spre cap sau picioare, în funcţie de scop. Când se tratează zona superioară, vârful se ţine în sus, iar când se tratează zona inferioară, vârful se ţine în jos. Partea superioară a corpului este foarte sensibilă şi emană în aer energii nocive. Partea de jos necesită un ajutor suplimentar de la cristal, pentru eliminarea energiilor către sol. Eliminarea lor este contracarată de emanaţia energiilor telurice de jos în sus. De aceea, bolile din partea de jos se vindecă mult mai greu decât cele de sus. Când zona de lucru este restrânsă, fiind necesară o mare cantitate de energie focalizată prin mână, se aplică palma dreaptă pe locul bolnav, iar în stânga, un cristal cu vârful în sus, pentru intensificarea captării energiei universale REIKI.
Prin acordajul făcut de un maestru bun, ambele mâini ale vindecătorului transmit energia către pacient. Există oameni cu aura extrem de receptivă la stimulii exteriori. La aceştia, mâna stângă captează în permanenţă informaţii din mediul înconjurător. Chiar dacă ei sunt vindecători REIKI şi cu toate că mâna stângă transmite energie, totuşi, atunci când mâna stângă se apropie de o fiinţă vie sau neînsufleţită, ea rămâne la fel de sensibilă ca la cei care nu au primit acordajul REIKI. Acesta este un neajuns în unele privinţe, mai ales când tratează oameni deosebit de dornici de vindecare, cărora le este foarte uşor să-şi împrăştie în exterior energia murdară ce o au pe dinăuntru. Unor astfel de vindecători, foarte sensibili la detectarea bolilor, le este strict interzis să-şi propună testarea biocâmpului bolnavului cu mâna stângă. Ei vor apropia pentru detecţie doar mâna dreaptă, iar cea stângă va fi ţinută pe lângă corp, cu degetele spre sol. Există foarte multe cazuri de vindecători care s-au îmbolnăvit de bolile pacientului tocmai din această cauză prezentată mai sus.