Bioenergoterapia

La ce te ajuta Bioenergoterapia?

Bioterapia provine din cuvântul gecesc „bios” care înseamna viata.

Toate organismele vii, inclusiv cele din lumea vegetala poseda energie si de aceea vindecarea sau ameliorarea cu ajutorul bioenergiei este o vindecare anturala, realizata cu energia care se afla în jurul nostru. Aceasta energie trebuie captata si redirectionata si exista persoane dotate din nastere cu acest dar.

Bioterapia este o metoda foarte veche practicata în toata lumea, alaturi de Reiki, aromoterapie, meloterapie, psihoterapie, sacroterapie etc. Prin toate aceste metode se ajunge la vindecari miraculoase în folosul creatiei, dar pentru realizarea lor este necesar un singur lucru: CREDINTA, încrederea, atât în terapeut cât si în metoda folosita. Bioterapeutul trateaza, vizualizeaza pe corpul eteric si mintal, realizând un transfer bioenergetic între el si pacient pentru ca mâinile sunt antene energetice cu o inteligenta extraordinara. Pacientul care s-a hotarât sa faca un tratament bioenergetic trebuie sa îsi aleaga cu grija terapeutul, pentru ca este foarte importanta încrederea pe care i-o acorda acestuia.

Tratamentul pe care îl administreaza un bioterapeut consta în masaj terapeutic, pase bioenergetice, concetrare mentala etc. De regula, pentru un bun terapeut nu constituie o problema a lucra pe pacient la distanta sau pe fotografie, de aceea se mai spune ca bioterapia este un fel de magie în sensul bun al cuvântului. Recomand tuturor persoanelor care doresc echilibrari, diagnosticari, sau tratamente sa apeleze la bioterapeutipentru ca rezultatele sunt evidente fara medicamente sau alte tratamente si asa vor avea o viata sanatoasa si echilibrata. Psihoterapie Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicină și psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamentedisfuncționale. (definiția dată psihoterapiei de către FRP- Federația Română de Psihoterapie). Respectiv psihoterapia este o relație interpersonală intenționată utilizată de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viață.În psihoterapie se utilizează o gamă largă de tehnici, dar indiferent de tehnicile utilizate, se consideră (Dafinoiu,I, 2000) că cel mai important element în psihoterapie la ora actuală este relația terapeutică – factor comun în toate orientările terapeutice.

În lume, psihoterapia este practicată de psihologi, medici, psihiatri, asistenți sociali, teologi, consilieri sau absolvenți de alte studii superioare și care au formare în psihoterapie.

În România, psihoterapeuții sunt psihologi, medici, psihopedagogi și asistenți sociali cu formare într-o anumită școală sau metodă de psihoterapie. Cei mai mulți autori (Dafinoiu, I, 2000) consideră că psihoterapia ar putea fi mai bine definită folosind termenul psihoterapii, datorită multiplelor orientări teoretice existente la ora actuală în lume. Tocmai din acest motiv în prezent se încearca integrarea în psihoterapie, pornind de la ceea ce se numește factorii comuni. Termenul de „psihoterapii” este utilizat deoarece fiecare tehnică în parte se revendică teoretic de la una din numeroasele școli și orientări din psihologie.

Cele mai cunoscute orientări (European Psychotherapy Association- EAP)sunt:

 • psihanaliza (la rândul ei de mai multe orientări- freudiană, jungiană, etc),
 • psihoterapia adleriană (care-și are inspirația în scrierile teoretice ale medicului Alfred Adler),
 • psihoterapia non-directivă sau centrată pe persoană/client (Carl Rogers),
 • terapia comportamentala (Skinner),
 • terapiile cognitiv/comportamentale (Aaron T. Beck, Albert Ellis),
 • hipnoterapia (Milton H. Erickson),
 • psihodrama (Jacob Levi Moreno, psihoterapeut de origine română),
 • programarea neurolingvistică sau NLP (Richard Bandler, John Grinder),
 • psihoterapia transpersonală (Stanislav Grof),
 • psihoterapia expresivă (incluzând art-terapia, terapia prin dans și mișcare, drama terapia, meloterapia),
 • psihoterapia narativă (Michael White, David Epston),
 • psihoterapia dafinoica (John Dafinoiu, Glaciel si Celalalt),
 • psihoterapia gestalt (Frederick și Laura Perls).
Bioenergoterapie Bucuresti Ardiana

De la jumătatea secolului al XX-lea și până în prezent, diversitatea orientărilor în psihoterapie a crescut foarte mult. Oricum, fiecare tehnică în parte vizează dezvoltarea armonioasă a persoanei și își propune să contribuie la ușurarea suferinței psihice. Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar și este situată la granița dintre practică și teorie, în prezent preferându-se de cele mai multe ori conceptul de ”cercetător practician” cu referire la psihoterapeut.

Ca metodă de tratament, psihoterapia este o intervenție psihologică asupra persoanei realizată prin mijloace și metodologii specifice ce țin de un cadru clinic și teoretic și care urmărește diminuarea sau înlăturarea unor simptome sau comportamente maladaptative și reechilibrarea prin modificarea cauzelor acestor simpome/tulburări și/sau uneori prin restructurarea personalității.În psihoterapie, se utilizează o gamă variată de tehnici: discuții (care respectă o anumită tehnică), hipnoză, sugestie, restructurare cognitivă, etc.